یک مقدمه درباره این مقاله ( نقشه سایت )
امروزه انقدر اطلاعات و مفاهيم اينترنت گسترده شده است كه افرادي نيز كه تجربه زیادی در زمینه وب ندارند، به احتمال زیاد نام بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) را شنيده اند. این نام اصطلاحي گسترده برای لیست عظیمی از تکنیک هایی است که رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو بهبود و ارتقاء مي دهد. بسیاری از اين تكنيك ها با هدف افزايش كاربران وب سايت ها صورت مي گيرد،در مورد تكنيك هاي سئو در مقالات قبلي صحبت كرده ايم.
يكي از اين تكنيك ها ایجاد نقشه سایت يا همان لیستی از تمام URL های سایت مي باشد. نقشه سایت طرحی از وب سایت شما است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا تمام محتوای وب سایت شما را پیدا ، بخزند و فهرست بندي کنند. نقشه سایت (XML )همچنین به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحات در سایت شما مهم تر هستند. پروتکل Sitemaps توسط گوگل معرفی شد اما توسط اکثر موتورهای جستجوی اصلی مانند Bing، Yahoo و Ask پشتیبانی می شود. در این مطلب، ما در مورد سايت مپ چييست؟ و نحوه ساز و كار آن را با جزئیات بیشتر توضیح می دهیم.
آشنايي با مفهوم نقشه سایت
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که گوگل چگونه وب سایت ها را پیدا می کند و در مورد رتبه بندی آنها تصمیم می گیرد؟ گوگل با استفاده از ربات هاي خود كه Googlebot ناميده مي شود یک برنامه خزنده است كه از صفحه ای به صفحه دیگر سايت حرکت می کند و در طول مسیر، اطلاعاتی را در مورد پیوندهای مختلفی که مورد بازدید كاربران بوده را ثبت می کند. سپس از این دادهها برای رتبه بندي سايت در نتایج جستجو استفاده میکند .
نقشه هاي سايت ابزاري بسيار ارزشمند است كه به عنوان چشم موتور جستجو صفحات سایت شما را فهرست بندي می كند. هر صاحب وب سايتي به وسيله نقشه ها،مي تواند سايت خود را به ربات هاي گوگل بهتر نشان دهد.
چرا نقشه سایت مهم است؟
موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ از نقشه سایت شما برای یافتن صفحات مختلف سایت استفاده می کنند.به عنوان مثال، گوگل تا حد زیادی صفحات وب را از طریق پیوندها پیدا می کند. و اگر سایت شما جدید است و فقط تعداد انگشت شماری بک لینک خارجی دارد، نقشه سایت برای کمک به گوگل برای یافتن صفحات سایت شما بسیار عالی است.
یا شاید شما یک سایت تجارت الکترونیک با تعداد زيادي صفحه و لينك هاي داخلي و خارجي راه اندازی كرديد. یافتن گوگل براي همه آن صفحات کار سختی است، اینجاست که نقشه های سایت وارد می شوند.
دو نوع اصلی نقشه سایت
نقشه سایت HTML و نقشه سایت XML
نقشه سایت XML در درجه اول موتورهای جستجو و ربات ها و خزنده های وب را هدف قرار می دهد و به راحتی به تمام صفحات وب سایت شما و همچنین به تمام اطلاعات مرتبط در مورد آن دسترسی داشته باشند. با دانستن ساختار وب سایت شما، موتورهای جستجو به طور هوشمندانه وب سایت را می خزند و تمام صفحات وب رادر فهرست جستجوی خود قرار مي دهند.
نقشه سایت HTML معمولاً در قالب و ساختاری خوانا ساخته می شوند و برای کمک به کاربران در یافتن آنچه به دنبال آن هستند استفاده می شوند. نیازی نیست که نقشه سایت HTML شامل همه URL هاي صفحات شما باشد بلكه مهمترین صفحات وب سایت را پيدا مي كنند.
انواع ديگر نقشه سایت :
Normal XML Sitemap :این نقشه تا حد زیادی رایج ترین نوع نقشه سایت است که به صفحات مختلف وب سایت شما پیوند می دهد.
نقشه های سایت ویدیویی: به طور خاص برای کمک به گوگل برای درک محتوای ویدیویی سايت شما استفاده می شود .
نقشه های سایت اخبار: اين نقشه به گوگل کمک می کند تا محتوای سایت هایی را که برای Google News تأیید شده اند پیدا کنند.
نقشه های سایت تصویر: اين نقشه به گوگل کمک می کند تا تمام تصاویر میزبانی شده در سایت شما را پیدا کند.
ارسال نقشه های سایت را از طریق کنسول جستجوی گوگل
هنگامی که وارد حساب کنسول جستجوی خود شدید و وبسایت خود را انتخاب کردید، باید به «نقشه های سایت» بروید که در منوی سمت چپ زیر «نمایه» یافت میشود.پس از ورود به صفحه، باید URL نقشه های سایت را وارد کرده و روی “ارسال” کلیک کنید تا تمام نقشه های سایت شما تأیید شود و اگر قالب درست باشد با وضعیت “موفقیت” به روز می شود.
نقشه های سایت را با استفاده از فایل robots.txt نيز مي توان در گوگل ارسال كرد،اگر نمی خواهید از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید، می توانید نقشه های سایت خود را با افزودن آن به فایل robots.txt مي توانيد ارسال کنید. برای انجام این کار، باید مسیر نقشه سایت خود را با افزودن خط زیر در هر جایی از robots.txt مشخص کنید: https://yourwebsite.com/sitemaplocation.xml
نحوه تنظیم نقشه سایت و بهینه سازی آن براي سئو
اولین قدم شما ایجاد نقشه های سایت است.اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید نقشه های سایت را با افزونه Yoast SEO ايجاد كنيد .
مزیت اصلی استفاده از Yoast برای ایجاد نقشه های سایت XML این است که به طور خودکار نقشه ها را به روز می كند. بنابراین هر زمان که صفحه جدیدی به سایت خود اضافه کنید (خواه پست وبلاگ باشد یا صفحه محصول تجارت الکترونیک)، پیوندی به آن صفحه به طور خودکار به فایل نقشه های سایت اضافه می شود.اگر از وردپرس استفاده نکنید می توانید از یک ابزار تولید نقشه های سایت مانند XML-Sitemaps.com استفاده کنید .
این مقاله ( نقشه سایت ) را فقط به جهت آشنایی شما و بالا بردن اطلاعات شما پست کردم لطفا خودتان امتحان نکنید و در صورت استفاده عواقب آن با خود شما می باشد